1. Inleiding

1.3 - Een geschikte IDE kiezen

Het woord IDE staat voor Integrated Development Environment. Het betekent in de praktijk zoveel als syntax highlighting, hulp bij (de volgorde van) functies en het intern "lezen" van je code om geheugensteuntjes te geven. Als beginner heb je niet per se een IDE nodig, maar wanneer projecten in omvang toe gaan nemen, is het enorm handig om een IDE te hebben die je code "begrijpt" en slimme suggesties kan geven.

Een zeer goede IDE is PhpStorm van JetBrains. Deze is helaas wel tegen betaling, tenzij je als student geregistreerd staat bij een hogeschool of universiteit. In het laatste geval kun je de software gratis gebruiken voor educatieve doeleinden.

Een gratis alternatief is Aptana Studio. Deze IDE is niet de meest up-to-date, maar wel erg goed voor een gratis tool.

Heb je tijd om het e.e.a. uit te zoeken en wil je toch beschikken over moderne software, zonder hier voor te hoeven betalen, kun je kijken naar NetBeans of Eclipse. Deze bieden ondersteuning voor PHP-code, maar dit zijn (op het moment van schrijven) aparte plugins die geïnstalleerd dienen te worden.

Een ander laatste redmiddel is om geen geïntegreerde ontwikkelomgeving te gebruiken, maar een "slimme tekstverwerker" zoals Bluefish Editor.



Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren